Menü

Barkácsolnál? Ezeket az eszközöket szerezd be kezdőként!

Virágkorukat élik a DIY (do-it-yourself) pontosabban a “csináld magad” megmozdulások, melyeknek köszönhetően már bárki - akinek egy kicsi kreativitás és kézügyesség is rejlik a tarsolyában - építheti-szépítheti otthonát, meríthet inspirációt szakemberektől, legyen szó akár dísztárgyak, akár komplett bútorok elkészítéséről. Nem árt azonban felmérni a rendelkezésre álló szerszámállományt, mielőtt hagyjuk szárnyalni képzeletünket, ehhez nyújtunk az alábbi, kezdőeszközöket egybegyűjtő cikkünkkel segítséget.

Bármibe is fogunk, mindenekeleőtt meg kell teremtenünk a biztonságos munkavégzéshez elengedhetetlen körülményeket. A munkavédelmet nem szabad félvállról venni, komoly baleseteket előzhetünk meg akár már egy kesztyű, sisak vagy megfelelő lábbeli viselésével. Érdemes körülnézni webáruházunkban a munkavédelmi eszközök között, ha nem vagyunk tisztában, milyen védőkiegészítőket kellene beszerezni speciális elfoglaltságunkhoz.

A következő lépés a biztonságos munkaterület, pontosabban egy stabil, strapabíró munkafelület kialakítása. Munkaasztalunk szempontjai között kiemelendő, hogy nem billegő, masszív vas vagy gerenda lábakon álló bútordarab legyen. Gyakorló barkácsolóknak már javasolt az asztalos munkapad, amelynek egyéb beépített funkciói megkönnyítik a bonyolultabb műveletek elvégzését.

Munkánk során kézi és elektromos szerszámokra egyaránt támaszkodhatunk. Előbbiek nagyobb szakértelmet kívánnak - és nem pótolhatók elektromos eszközökkel - így érdemes először ezeket beszerezni, hogy legyen elég idő a megfelelő használat elsajátítására. A barkácsolás során jó szolgálatot tesznek a következők: véső, fűrész, kalapács, gyalu, csiszoló, különböző fogók, mérőszalag, vízmérték és derékszög, csavarhúzó, tűzőgép továbbá egy praktikus és sokoldalú ragasztópisztoly.

 

 Az elektromos szerszámok tekintetében is bőséges a választék, melyből az alapfelszereléshez tartozik a fúrógép, a dekopírfűrész, a leszabó körfűrész, a felsőmaró és csavarozógép. Egy akkus csavarhúzót sem árt beszerezni, mely a kezdő ezermesterek egyik kulcsfontosságú eszköze lehet.

 

Akárcsak a különféle csiszolómodellek. Az excentercsiszoló forgó, a rezgőcsiszoló rezgő, még a deltacsiszoló a nehezebben megközelíthető részletek elérése érdekében szintén rezgő mozgást végez. Ha már induláskor is idő, pénz és - energiatakarékosak kívánunk lenni, nézzünk szét a gazdag alapfelszereltségű multicsiszolók között, melyekkel - a cserélhető szerszámoknak köszönhetően - számtalan munkát elvégezhetünk.​

Elektromos eszközeink kiválasztásánál kiemelendő szempont, hogy mennyi munkaórát tud végigdolgozni az akkumulátor, hány órát kell tölteni az újabb üzembe helyezésig illetve hogy tölthető-e akár használat közben is a minél nagyobb hatékonyság érdekében.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy ha valóban a minőség és a hosszú távú kiszolgálás a cél, akkor nem érdemes alacsony árú, ismeretlen márkajelzésű eszközöket vásárolni, mert több kellemetlenségünk származik belőle, mintha nagyobb időközönként szánjuk rá magunkat egy prémium szerszám vagy gép beszerzésére. Valóban több ráfordítást igényelnek a MakitaMetaboEinhell és Stanley termékek, ugyanakkor garantáltan ledolgozzák az árukat, érdemes tehát mérlegelni, mielőtt elindulunk a szerszámbeszerző körútra. 

Ha adni kívánunk az átláthatóságra és rendre, javasolt szert tenni egy kiváló tárolási megoldásokat biztosító szerszámosládára kéziszerszámaink biztonságos elrendezéséhez és tárolásához.

Természetesen most csupán a felszínt kapargattuk (vagy stílszerűen kalapáltuk), a fent említett szerszámokhoz további kiegészítő eszközök, kötőelemek egyaránt szükségesek. A barkácsolás során folyamatosan új ismeretekre lehet - és kell is - szert tenni, ami nem pusztán a szerszámokra terjed ki. Ugyanakkor ez a folytonos megújulás remek motiváció lehet, ha rendre a legjobbat szeretnénk kihozni barkácsmutatványainkból.

Forrás ITT és ITT

 

 

 


További bejegyzések

Változó világunkban otthonunkban töltjük szabadidőnk nagy részét, így nem csoda, ha te is egyre többször gondolsz arra, hogy hobbibarkácsolásra adod a fejed. Ehhez nyújtunk most szakértő segítséget a legfontosabb eszközök összegyűjtésével, hogy már akár holnaptól belevethesd magad a fúrás-faragás rejtelmeibe.


 

Legfrissebb

Barkácsolnál? Ezeket az eszközöket szerezd be kezdőként!

Barkácsolnál? Ezeket az eszközöket szerezd be kezdőként!

Változó világunkban otthonunkban töltjük szabadidőnk nagy részét, így nem csoda, ha te is egyre többször gondolsz arra, hogy hobbibarkácsolásra adod a fejed. Ehhez nyújtunk most szakértő segítséget a legfontosabb eszközök összegyűjtésével, hogy már akár holnaptól belevethesd magad a fúrás-faragás rejtelmeibe.


 

Latexfesték a foltos falak ellen

Latexfesték a foltos falak ellen

Otthonunk tisztasága és rendezettsége sokat elárul rólunk. Sajnos vannak olyan részletek, amelyeket nem tudunk befolyásolni, akármennyire is igényesek vagyunk. Ilyen például a falak koszolódása, amin könnyedén megjelennek a mindennapi szennyeződések, a főzésnek vagy éppen gyermekeinknek köszönhetően. Szerencsére már erre is van megoldásunk: a Poli-Farbe Premium matt latexfesték.

Okoslámpák, nem csak okos otthonokba

Okoslámpák, nem csak okos otthonokba

Napjainkban már rengeteg lehetőségünk van, hogy modernebbé és ezáltal kényelmesebbé tegyük otthonunkat. Mindenki ismeri már az automatikus locsolórendszereket vagy éppen a programozható hőszabályzókat (termosztát, légkondi). Most elérkezett az ideje, hogy a fény is úgy viselkedjen, ahogyan mi szeretnénk. Bemutatjuk az EGLO okoslámpákat!Napjainkban már rengeteg lehetőségünk van, hogy modernebbé és ezáltal kényelmesebbé tegyük otthonunkat.