Menü

Kerámia vagy betoncserép?

Ha éppen építkezik vagy lakásfelújítás előtt áll, rengeteg fontos döntést kell meghoznia. Nincs ez másképp a tetőszerkezet esetében sem, hiszen a cserépnek évtizedeken át kell védenie otthonát a környezet viszontagságaival. Azonban kezdjük az elején: kerámia vagy betoncserép?

 

Manapság egyáltalán nem egyszerű kiigazodni a cserepek területén. Rengeteg forma és szín közül választhatunk, de a legtöbben már az alapanyag választásánál elakadnak. A kivitelező a kerámiát, az eladó a boltban betoncserepet javasolja, de egy másik ismerős szintén a kerámiára esküszik… a legegyszerűbb, ha először egy kicsit jobban megismerjük mindkettőt és eldöntjük mely tulajdonságok fontosak számunkra?!

A kerámiát már évezredek óta használja az ember tetőfedésre, vagyis egyértelműen egy bevált módszer - teljesen természetes anyagból. Rendkívül hosszú élettartamú, akár 80-100 évig is a tető dísze maradhat. A kerámia porózus szerkezetének köszönhetően a tető lélegzik, nem reked a beltérben a pára és a nedvesség, így kisebb a valószínűsége például a penész kialakulásának. Jól hőszigetel télen-nyáron és hangszigetelőként is jól funkcionál. Hő és tűzálló, ezáltal biztonságot nyújt tűz esetén is. Ellenálló a savakkal szemben, ami hasznos, ha savas eső vagy madárpiszok éri.

Most nézzük, mit tud ezzel szemben a betoncserép?!

A betoncserepet közel sem használunk olyan régen, mint kerámiát, viszont szintén egy nagyon jól működő technikáról van szó. A kerámiánál nehezebb, ami lehetne hátrány is, viszont így sokkal kisebb az esély, hogy egy vihar áldozatául essen. Sőt, tömörségének köszönhető, hogy sokkal jobban zárja a vizet, elkerülve ezzel például a fagyás általi repedéseket. Plusz előny, hogy jobban is illeszkednek össze az elemek, ami a termelési eljárásnak köszönhető. A betonfelületre a gyártás során kerül még egy védőréteg, amely színében megegyezik az alapelem színével, ez további védelmet biztosít a környezeti hatások ellen.

 Ha most úgy tűnik Önnek, hogy döntetlen a mérkőzés, akkor egyáltalán nem lőtt mellé. Nem lehet általánosságban kijelenteni, hogy az egyik jobb. Úgyhogy nézzük, mit érdemes figyelembe venni vásárláskor.

  1. Az alapanyagnál sokkal fontosabb a minőség. A vezető tetőcserép-gyártók akár 30-50 év garanciát is vállalnak és ez nem véletlen. Ha ilyen gyártótól vásárolunk, akkor biztosak lehetünk a minőségben.
  2. Milyen cserép tetszik Önnek? Milyen legyen a formája vagy éppen a színe? Végülis a legfontosabb, hogy milyen cserép esetén tud évtizedekig jó szívvel felnézni a tetőre.
  3. Műszaki szempontok, azaz mit lehet felrakni az adott tetőszerkezetre? Mindenképpen érdemes ebben a kivitelező tanácsát kérni.
  4. Végül, de nem utolsó sorban az ár. Érdemes nem kiadásként, hanem befektetésként tekinteni egy jó tetőre, hiszen évtizedekre szól. Ha minőségi cserepet választ akkor az sok bosszúságtól tudja megszabadítani a későbbiekben.

Amennyiben bármilyen kérdése maradt, jöjjön be áruházunkba, kollégáink szívesen segítenek a választásban széles kínálatunkból. Hiszen, ha építkezik, akkor Barakk!

Tekintse meg választékunkat! ( A gyártók logóira kattintva a termékcsaládok megtekinthetőek )

         

 

Legfrissebb

Most cseréljen tetőablakot!

Most cseréljen tetőablakot!

Most cseréljen tetőablakot és töltse meg tetőterét természetes fénnyel!

Tetőtéri otthonában érdemes időben felkészülni a télre, és elkerülni sok olyan problémát, amivel jobb nem a hideg időszakban bajlódni. Ha már nagyon régen vásárolta tetőtéri ablakait, az ablakcsere a megoldás, amellyel már idén télen komfortos és ideálisan meleg lesz otthona. Mindez nem is annyira kényelmetlen és macerás, mint ahogy ezt sokan gondolnák.

 

Kerámia vagy betoncserép?

Kerámia vagy betoncserép?

Ha éppen építkezik vagy lakásfelújítás előtt áll, rengeteg fontos döntést kell meghoznia. Nincs ez másképp a tetőszerkezet esetében sem, hiszen a cserépnek évtizedeken át kell védenie otthonát a környezet viszontagságaival. Azonban kezdjük az elején: kerámia vagy betoncserép?

Nyár a tetőtérben: hogy vészeljük át?

Nyár a tetőtérben: hogy vészeljük át?

Zárja ki az izzasztó hőséget és a vakító fényt tetőteréből, használjon kevesebb klímát és sötétítsen be teljesen a nyugodt alvás érdekében!

Milyen melegburkolatot válasszunk?

Milyen melegburkolatot válasszunk?

Mit válasszunk? Laminált padló, parketta esetleg vinyl padló?

Ha építkezéskor vagy lakásfelújításkor a burkolat kiválasztásához érünk, az első felmerülő kérdés: hideg vagy meleg burkolatot szeretnénk?!

Ebben a cikkünkben a melegburkolatok kérdését szeretnénk körbejárni és segítséget adni, hiszen hosszútávú döntésről van szó, vegyük sorra az előnyöket és a hátrányokat is.