Menü

10 fontos februári teendő a ház körül

1. Hamarosan munkába állítod kerti gondozáshoz szükséges kellékeidet és szerszámaidat. Az előzetes rendrakással, állapotfelméréssel időt spórolhatsz, megelőzheted, hogy átláthatatlan káoszban kelljen nekikezdeni a munkának, vagy épp kapkodva beszerezni a hiányzó eszközöket. A fémből készült szerszámokat töröld át olajba mártott ronggyal, hogy amikor szükség lesz rájuk, szinte újak legyenek. ( A fanyelűeket lenolajjal javasolt.)

2. A benzines gépek számára érdemes már most üzemanyagot beszerezni, az akkumulátorosakat pedig szükség esetén feltölteni. A későbbi problémák elkerülése érdekében győződj meg róla, hogy megfelelően működnek-e. Áruházunkban és webshopunkban minden fontos kerti eszközt és kertészeti árut beszerezhetsz, ha valamit úgy találsz, hogy hiányzik a tavaszi munkálatokhoz.

Áruházunkban és webshopunkban minden fontos kerti eszközt és kertészeti árut beszerezhetsz.

 3. Ébreszd fel otthonodat a téli álomból! Érdemes ezt a kert nagytakarításával, terep és - gyeprendezéssel, a terasz és a bejárat megtisztításával kezdeni. Mosd le a kültéri burkolatokat, a falakat, az ablakokat - amennyiben még fagy, akkor azokat csak belülről. A terasszal kapcsolatban egyéb teendők is akadnak: állapotfelmérés, sérült korlát vagy padlólap javítása, cseréje, alapos takarítása.

 4. Lassan beköszöntenek a tavaszi esőzések. Helyezz ki esővízgyűjtő tartályt a tavaszi öntözéshez. Az eltömített ereszcsatornák gátat szabnak a víz akadálytalan elfolyásának. Gyűjtsd össze szemeteszsákba a téli hónapok alatt feltorlódott faleveleket és egyéb hulladékot! Győződj meg róla, hogy a csatorna sérülésmentes, és ha már odafent vagy, vess egy pillantást a tetőcserepekre.

5. A kertben a takarítást követően vár csak igazán a munka. A tavalyi vetőmagok szortírozásra szorulnak, válogatás közben megtervezheted, idén mit, hova szeretnél majd ültetni. Pótold az örökzöld cserjék, bokrok vizét, juttass a talajba tápanyagokat, komposztot, különösen a virágos kertnek van szüksége a tápanyagok pótlására. Ha már felengedett a talaj és veteményezni szeretnél, érdemes a korai zöldségekkel kezdeni, zöldborsó, sárgarépa, spenót, petrezselyem stb, burgonya esetében gumókat csíráztatni. Február végétől palántát is nevelhetsz a ház napfényesebb sarkaiban. Kertészeti termékeink között beltéri növények, faiskolai növények, földek és tápok, kaspók és kiegészítők.

 6. Gondolj a gyep egészségére. Végezd el gereblyézéssel vagy kifejezetten erre használható géppel a gyepszellőztetést. Távolítsd el az elhalt növényi részeket, hogy tápanyagot és nedvességet gyűjthessenek fel a talajból. 

 7. A metszésre is érdemes felkészülni, mivel ez a február egyelőre fagymentesnek ígérkezik. A sérült vagy elszáradt részek, gallyak, levelek eltávolítása után a bogyós cserjék, majd a hónap végén a gyümölcsfák, a díszcserjék és sövények metszése lesz esedékes. Kertészeti termékeink között beltéri növények, faiskolai növények, földek és tápok, kaspók és kiegészítők egyaránt megtalálhatóak. 

8. Nagyon fontos a légkör minősége. Ilyenkor tavaszhoz közeledve igényeljük a frissebb, kellemesebb levegőt otthonainkban, ezt elősegítheted légtisztító szobanövényekkel a rendszeresebb, hosszabb ideig tartó szellőztetések mellett. Nem csak funkciójukat tekintve hasznosak, de szemet gyönyörködtetőek is.

9. Töltsd fel magad némi relaxációval, ehhez a fürdőszoba felfrissítése tökéletes megoldás lehet: új zuhanyfüggöny, fürdőszobai bútorok, növények teremthetnek üdítő atmoszférát a szellemi pihenéshez, a tavaszi ráhangolódáshoz. Böngéssz árukészletünkben inspirációért.

 10. Ugyanígy a szobák is igénylik az élénkítést. Egy vidám, tavaszias árnyalatú festék felfrissíti a falakat. Utolsó simításnak vágott vagy cserepes hagymás virágok kerülhetnek az asztalra - a februári Valentin-nap alkalmával széles választékból válogathatsz.
 

További friss híreinkért és színes tartalmainkért kövess bennünket facebook és instagram felületeinken is!

 

 

Legfrissebb

Modernizálnád a nappalit? Ezeket a tippeket vesd be!

Modernizálnád a nappalit? Ezeket a tippeket vesd be!

Nem pusztán a megnövekedett otthon és ház körül töltött idő, de a felújításra igénybe vehető támogatások is kedveznek az idei korszerűsítéseknek. Miért ne kezdhetnéd otthonod egyik központi helyiségével a frissítést, amely szinte minden fontosabb családi történés helyszíne? Akár komolyabb beruházáson, akár csak egy kis stílusváltáson vagy új design kipróbálásán gondolkozol, tippjeinkkel mindenképp modern, mégis otthonos környezetet csempészhetsz nappalidba.


 

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

Fürdőszobatrendek, melyeket érdemes követni 2021-ben

Otthonunk egyik központi tere a fürdőszoba, legyen szó relaxációról, feltöltődésről vagy énidőről, ezért korántsem mindegy, milyen burkolatokat, szanitereket és egyéb fürdőszobai kiegészítőket használunk berendezésekor, hiszen mindezekkel az ott uralkodó atmoszférát határozzuk meg.  Amennyiben nincs még markáns elképzelésünk, érdemes lehet fellapozni a legfrissebb trendeket egybegyűjtő katalógusokat vagy inspirálódni az építőanyag és - lakberendezési áruházak folyamatosan frissülő kínálatából. Összeállításunkban öt stíusirányzat mentén igyekszünk ötleteket adni, melyekkel nem pusztán esztétikus, de egyszerre modern és otthonos is lehet fürdőhelyiségünk.


 

Így válassz burkolatot otthonodba!

Így válassz burkolatot otthonodba!

Otthonunk felújítása során az egyik legsarkalatosabb pont helyiségeink burkolatainak kiválasztása. Az ilyenkor elénk táruló óriási márka, alapanyag, típus és színválasztékban könnyen elveszíthetjük azt a bizonyos fonalat. Amennyiben épp burkolatválasztás előtt állsz, cikkünk sorvezetőt nyújthat ezen a kérdésekkel kikövezett úton. 


 

10 fontos februári teendő a ház körül

10 fontos februári teendő a ház körül

A február sem telhet el ház körüli teendők nélkül. Feladatlistánkban összegyűjtöttük a legfontosabb tennivalókat, melyekkel komolyabb ráfordítás nélkül felkészíthetjük, egyben felfrissíthetjük otthonunkat és vele együtt lelkünket is a közelgő tavaszi hónapokra.