Elan (folytontermő) balkon eper (elan1)

  • Elérhetőség: A terméket a BARAKK-Studio kft. raktárában tartja, vagy belföldi beszállítói készleten elérhető. A várható szállítási határidő 3-10 nap, amelyről a megrendelés visszaigazolásban pontosan tájékoztatjuk.

Jó tudni!

Képek-eltérések: A növények feltüntetett képei illusztrációk. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása: Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.  
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki. 

Ápolás: Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén: Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

  • Részletes leírás
  • Szállítási és fizetési információk
Részletes leírás
Részletes leírás

Az "Elan" szamóca /eper/

Virág: Virágszíne fehér. Meleg időjárás esetén már április végén megkezdődik a virágzása.

Termés: A termés élénkpiros, édes ízű. Az összterméshozama kiváló. Folytontermő fajta, melyről júniustól egészen szeptemberig várható  termés.

Talajigény: Humuszban gazdag, enyhén savanyú, jól szellőző és vízelvezető képességű talajt igényel.

Fényigény: Nagy fényigényű növény, árnyékolva a terméshozam csökken.

Vízigény: Közepes vízigényű növény, a pangóvizet nem tolerálja.

Terület előkészítés: A telepítés előtt néhány héttel a talajelőkészítés során érett komposztot vagy érett istállótrágyát dolgozzunk a talajba.. A gondozási munkákat megkönnyíti a talaj takarása, ha geotextíliával kívánjuk takarni a talajt, úgy azt is a telepítés előtt kell kiteríteni, majd erre hasítékot vágva ültethető be a növény. A talajtakarás történet szalmával is a telepítést követőn.

Telepítés: A palántákat 40cm-es sor-és tőtávval ültessük ki, ezt követően alaposan öntözzük be a növényeket és tömörítsük a talajt. Amennyiben nem történt geotextíliás talajtakarás, úgy utólag szalmával takarhatjuk a talajt.

Kaspóba, dézsába történő telepítés esetén: készítsünk földkeveréket, majd a választott edény méretétől függően 1-3 szamócát ültessünk a cserépbe. 

Gondozás: Amennyiben elhagyjuk a talajtakarást úgy tartsuk gyommentesen a területet. A csigák termés dézsmálása ellen védekezhetünk, ha szalmát húzunk a terméskezdemények alá. Amennyiben kevés csapadék hullik, úgy szükséges az öntözése.

Kaspóba, dézsába telepített szamócákat rendszeresen öntözzük. Az ültetést követő 5-6 után már heti egyszer tápoldatos vízzel is történhet az öntözés.

 

Szállítási és fizetési információk
Szállítási és fizetési információk

Webshopunkban háromféle fizetési mód közül választhat.

  • előreutalás, 
  • utánvétel, futárszolgálatnál ez készpénzben és  legtöbbször akár bankkártyával történhet.
  • készpénz, bankkártya,  amennyiben személyes átvétellel áruházunkban, Jászberényben szeretné átvenni a termékeket

Előreutalásról: A megrendelés során ezt a fizetési módot választó Vevő részére a bankszámlaszámot és minden utaláshoz szükséges információt a visszaigazoló e-mailben feltüntetünk. Amennyiben a vételár a számlán feltüntetett fizetési határidőig nem íródik jóvá, akkor a rendelést töröljük.

Szállítási módok:

  • csomag: amennyiben a vásárolt áru súlya és terjedelme megengedi, futárszolgálattal küldjük el a megrendelt termékeket, itt előreutalásra és utánvételes fizetésre van lehetősége.
  • raklapos kiszállítás: ebben az esetben csak előreutalással tud fizetni
  • személyes átvétel: készpénzzel, bankkártyával vagy előreutalással is fizethet

A rendelés leadása után minden esetben kap egy automatikus, rendszer által generált visszaigazolást, majd 48 órán belül kollégáink feldolgozzák megrendelését és e-mailben tájékoztatják a kiszállítás idejéről és módjáról illetve a fizetés részleteiről.

Szállítási határidő:

A webshopunkban található termékek átlagos szállítási ideje 3-10 munkanap, rendelhető termék esetén várhatóan 10-30 munkanap

Árak:

Az oldalon található árak bruttó fogyasztói árak, tartalmazzák a 27%-os általános forgalmi adót, de nem tartalmazzák a szállítási költséget!

A webshopban található árak kizárólag az ott leadott rendelésekre érvényesek, áruházunkban elképzelhető, hogy más árakat talál. Ha a webshopot csak tájékozódásra használja, az üzletben való vásárlás vagy rendelés előtt mindenképpen győződjön meg a pontos árról.

 


Hasonló termékeink