A BARAKK 1994-ben alakult. A kezdeti elképzelés alapján a mérnöki, épülettervezési főtevékenységhez kereskedelmi tevékenységként az építőanyagok forgalmazása kapcsolódott, megrendelő irodaként. Az építőanyagok iránti növekvő kereslet cégünknél építőanyag telep létrehozását tette szükségessé, amelyen már a megfelelő anyagmozgató eszközökkel rendelkeztünk, hogy a kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújtani tudjuk vásárlóinknak. A telep meglétével a gyors, biztonságos építőanyag ellátást tudtuk biztosítani vásárlóinknak.

1998-ban cégünk kft-vé alakult, a meglévő tulajdonosi szerkezettel. Még ebben az évben jelenlegi telephelyünkre költöztünk, ahol kulturált bemutatóteremmel, 15000 m2 szabad területtel és kb. 1500 m2 raktárral rendelkezünk.

2002-ben tevékenységünket kibővítettük fürdőszoba szalonnal és partnercégünkkel a Studio Wall-ace betéti társasággal közösen létrehoztuk az Építőanyag-és Lakberendezési Áruházat, ahol már a belsőépítészeti igényeket is kielégítjük. Így az építőanyag ipar szinte teljes vertikumát nyújtjuk vásárlóinknak.

        

2012-től BARAKK Barkácsáruház és Oázis Kertészet néven folytattuk fejlődésünket. Ez évben teljes átalakítást hajtottunk létre áruházunkban,és kinálatunkat a már meglévő termékkörön felül kertészettel, barkács termékekkel, festékekkel bővítettük. Kertészetünk az OÁZIS kertészeti áruházlánc tagja.