Menü

Hősugárzó kisokos - ezt a típust válaszd otthonodba

 

Ventilátoros hősugárzók

A ventilátoros hősugárzók a hajszárítóhoz hasonló módon működnek, vagyis a beszívott levegőt fújják ki melegítést követően, már forró hőmérsékleten. Az ilyen eszköz előnye, hogy mivel kis teljesítményű, ezért a fenntartása sem jelent különösebb költséget. Olcsó, hordozható, rövid időn belül gyors felmelegedést produkál, ráadásul akár nagy méretű helyiségeket is fel lehet vele fűteni. Minden esetben tartozik hozzá hőszabályozó, ami meghatározza a kívánt hőmérsékletet, túlmelegedés esetén pedig kikapcsol. Hátránya lehet viszont, hogy általában hangos, ezért gyerekszobába, vagy hálótérbe nem javasolt. 

 

Halogén hősugárzók

A halogén hősugárzó izzó fém helyett halogénlámpát alkalmaz, hogy átadja környezetének a meleget. A ház minden szobájában - például a fürdőben is - kellemes hőérzetet biztosít, mivel rövidhullámú sugarai hamar felmelegítik a helyiséget. További előnye, hogy keveset fogyaszt és működés közben alig hallható. A halogén hősugárzó gyorsan és hatékonyan melegíti fel közvetlen környezetét, miközben fogyasztása alacsony marad. Mivel egy irányban fejti ki hatását, a készülék maga nem melegszik fel.  

 

Elektromos kandallók

Az elektromos kandalló a legnépszerűbb kategória, hiszen nem kell hozzá fát, szenet használni és még takarítani sem kell, tekintve, hogy elektromos árammal működik. Alkalmazása egyszerű, praktikus és ugyanolyan varázslatos téli hangulatot idéz a szobába, mint a hagyományos társa. Áramfogyasztása nem a legkedvezőbb, de kétségtelenül elegáns és stílusos központi eleme lehet otthonunknak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerámiabetétes hősugárzók

A kerámiabetétes hősugárzó talán az egyik leggazdaságosabb választás, ugyanis szerkezeti kialakításánál fogva kiválóan tárolja és adja le a hőt. Működése csendes, szinte észrevétlen, hosszú időn át szolgálja tulajdonosát. A készülék belsejében kerámiaanyagból készült, bordás szerkeszet bújik meg, ez tartja bent a meleget, melynek következtében kisebb energiafelvétel mellett is kiváló teljesítménnyel működik a fűtőtest.

 

Olajradiátor

A másik takarékos típus az olajradiátor, melynek lényege, hogy a belsejében található 4-12 fémbordában keringeti a felmelegített olajat, mely az összes hőt leadja a környezetének. Nem csupán költséghatékony, de működése hangtalan és szintén hosszú élettartamú, ha megfelelően használják. Hátránya lehet, hogy időt kell hagyni, mire felmelegszik, és vigyázni kell a külső hatásokkal, mert ha véletlenül kilyukad, elfolyik belőle az olaj.  

 

Kvarc hősugárzók

A kvarc hősugárzók működése a beépített kvarc felforrósodásán alapszik, mely leadja a hőt környezetének. A kerámiabetétes hősugárzóhoz hasonló, hamar felmelegszik, halk, fenntartása gazdaságos és költséghatékony, ráadásul bárhová felszerelhető. 

 

 

Látható, milyen széles a választék hősugárzókból. Lehet feltűnő, elektromos és halogén, kisebb méretű, praktikus vagy költséghatékony, valóban csak igényeinktől - és otthonunk méretétől - függ, melyik mellett tesszük le a voksunkat. Szerencsére nem kell ezer helyen körülnézni, hogy megtaláljátok a megfelelőt. Áruházunkban többek között kerámia és ventilátoros fűtőtestet, elektromos látványkandallót és olajradiátort is találtok, így nem érhet váratlanul a csípős őszi zimankó. 

forrás ITT

 

Legfrissebb

Őszi nagytakarítás - tisztítsd meg otthonod az ünnepekre

Őszi nagytakarítás - tisztítsd meg otthonod az ünnepekre

Az év folyamán bár rendszeresen végzünk kisebb takarítást, lomtalanítást otthonunkban, ne feledkezzünk meg legalább kétszer, tavasszal és ősszel nagyobb hangsúlyt fektetni a kimaradt területekre. Cikkünkben segítünk, hogy egy helyiség se maradjon ki az őszi nagytakarításból, így otthonod már tiszta pompájában ragyoghat a közelgő ünnepi időszakban.


 

Hogyan válasszunk függönyt? - a fényáteresztőtől a dekor függönyig

Hogyan válasszunk függönyt? - a fényáteresztőtől a dekor függönyig

A függönyök elsődleges funkciója, hogy csökkentsük velük a belátást otthonunkba, ám a lakberendezésben számos más esztétikai feladatot is ellátnak. Ahogy a különféle lakástxtíliáknak, a függönyöknek is nagy szerepük van a térharmonizálásban. Alábbi cikkünkben körbejárjuk azokat a szempontokat, melyeket érdemes átgondolni függönyvásárláskor, hogy az ízlésünknek leginkább megfelelő végeredményt kapjuk. 


 

5 hiba, melyet ne kövess el fürdőszoba-felújításkor

5 hiba, melyet ne kövess el fürdőszoba-felújításkor

A fürdőszoba otthonunk oázisa, ahol relaxálhatunk és felfrissíthetjük magunkat egy hosszú, fárasztó nap után. Amikor felújításba fogunk, ehhez az elképzeléshez szeretnénk igazítani igényeinket, csakhogy régóta dédelgetett álmainkat követve könnyen megfeledkezhetünk a lehetséges buktatókról. Cikkünkben igyekeztünk összeszedni azokat a tévedéseket, melyek a leggyakrabban fordulhatnak elő, ha fürdőszoba tatarozásra adjuk a fejünket. 


 

Melengető lakberendezési tippek a hideg hónapokra

Melengető lakberendezési tippek a hideg hónapokra

A tél közeledtével egyre jobban vágyunk otthon tölteni az időnket, behúzódni a meghitt, hangulatos szobába egy puha takaróval, forró teával és egy szuper könyvvel! Szerencsére elég csupán néhány apró kiegészítő, praktikus lakberendezési trükk, hogy különösebb befektetés nélkül igazi skandináv hangulatot varázsolhassatok otthonotokba. Most következő cikkünkben 5 tippet mutatunk, melyekkel percek alatt melegséges légkört teremthettek az őszi-téli bekuckózáshoz!