Menü

Ezek lesznek 2022 lakberendezési trendjei

 

Vidéki romantika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamarosan beköszönt a tavasz, és a színes virágokkal a romantika is berobban a lakásokba. A harmonikus pasztell árnyalatokat vidéki vintage/rusztikus stílusú lakberendezési tárgyak egészítik ki, melyek igazi modern, feminin összhatást eredményeznek. Az idilli környezet titka a hagyományos anyagokban (fa, szövet, rattan), a bohókás tárgyakban és a változatos virágmintákban rejlik, miközben a mély, pasztell zöld, lila, pink, kék és fehér harmonikus kombinációi friss, újszerű hangulatot teremtenek. A hálószobában megjelennek a hangsúlyosabb drapériák, a bársoly, a szőrme, a kötött és barna len anyagok vonzzák a tekintetet és jól mutatnak a világos, derűs terekben. A fémes csillogású dekorációkkal - fali dekorációk, vázák, festmények stb - akár egy kis glamour stílust is becsempészhetünk romantikus birodalmunkba.

 

Klasszikus sikk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már a tavalyi trendszínekben is visszaköszönt a sárga-szürke látványos kombinációja, melyet könnyedén ötvözhettünk a klasszikus elegáns stílus letisztult berendezéseivel. Ezt a jól bevált színpárt akár tovább is gondolhatjuk az új esztendőben, például hangsúlyozhatjuk elegáns fehér elemekkel, minimalista, karakteres bútorokkal. A vibráló sárga-szürke jól mutat a különféle geometriai alakzatokkal, absztrakt mintákkal, melyek visszaköszönhetnek akár a párna huzatában, a szőnyegen vagy a függönyön. Ha maximálisan követnénk a lakberendezési trendeket, vessünk be lilát a sárga helyett - előbbi 2022 hivatalos színe a Pantone cég választása alapján. Természetesen ebben az irányzatban is a fém kiegészítők hódítanak, bátran válasszunk kőből-, színezett üvegből-, fémből- és rozsdamentes acélból készült darabokat. 

 

Városi dzsungel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dzsungel stílus úgy tűnik, még sokáig tartja magát, ami nem meglepő, hiszen ezt a természetközeli irányzatot könnyedén becsempészhetjük a városi enteriőrökbe is. Idén a trópusi színkavalkádot felváltják a visszafogott, ízlésesebb árnyalatok, így a zöld mellé megérkezik a halványkék, a napraforgó sárga, valamint a barna is, melyet a bambusz, a fa természetessége emel ki. Motívumokat tekintve még mindig közkedvelt lesz a levél és a pálmaág, ezt jól kiegészítik a naturális anyagok, a len és szövött textíliák, a szabadon hagyott mutatós rojtok. Ha igazán naturális életérzésre vágyunk, csempésszünk rattan, fonott kiegészítőket az enteriőrbe, akár kaspó, lámpás, vagy kisebb méretű fotel elhelyezésével. Kiegészítők terén a természetes mintázatot követő, színezett üveg dekorációk, a szövött fali képek és a hagyományos formák lesznek jellemzőek. 

 

 

Ami még középpontba kerül:

2022-ben fókuszba kerül a múltidézés, visszatér a 60-70-es évek retro irányzata praktikus bútorokkal, meleg narancssárga, barna és mélyzöld színekkel. Tovább folytatódik az úgynevezett "okos" bútorok, a többfunkciós, átalakítható berendezések térhódítása. Szintén a funkcionalitás jegyében nő az egybenyitott terek népszerűsége, ahogy a minimalizmus is a legkedveltebb irányzatok között kap helyet. A kevesebb több elvét képviselik a fenntarthatóság égisze alatt megálmodott otthonok, a természetes anyagok és textúrák, a környezetbarát megoldások, a megújuló energiahasználat, az üveg, kő, parafa kiegészítők és még sorolhatnánk. A 2022-es otthon tehát multifunkcionális, természetközeli, öko és praktikus, így ha épp felújítás közepén tartunk és igazodni szeretnénk az aktuális trendekhez, érdemes elképzeléseinket ezekhez az irányvonalakhoz igazítani. 

 

Forrás ITT

 

 

Legfrissebb

Ezek lesznek 2022 lakberendezési trendjei

Ezek lesznek 2022 lakberendezési trendjei

Épphogy csak megszoktuk a 2021-es stílusirányzatokat, már mazsolázhatjuk is a legújabb, 2022-es lakberendezési trendeket, melyek között idén a romantika, a klasszikus elegancia, a természetesség és a fenntarthatóság dominál. Otthonunk szerepe felértékelődött az elmúlt év során, ezért talán nem meglepő, hogy az idei stílusok a harmonikus, vidám, természetközeli személyes környezet megteremtését szolgálják. Mutatjuk a leghangulatosabb enteriőröket!


 

Karácsonyi ajándékötletek a Barakktól

Karácsonyi ajándékötletek a Barakktól

Vészesen közeleg a karácsony, az ajándékválasztás pedig napról-napra egyre komolyabb fejtörést okoz! Bármilyen alkalomról is legyen szó, ajándékot választani sosem könnyű feladat, de szerencsére nálunk óriási árukészletből válogathatsz a barkácskellékektől a lakberendezésen át a kertészeti termékekig! Bárkinek is keresel méltó és hasznos meglepetést, a Barakkban biztosan megtalálod a legjobb karácsonyi ajándékot! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány szuper ötletet a legfontosabb feltételeket figyelembe véve! Mutatjuk a legjobb ajándékokat szeretteidnek


 

Igazi vagy műfenyő? Tippek és tanácsok a választáshoz

Igazi vagy műfenyő? Tippek és tanácsok a választáshoz

Az elmúlt években karácsonykor rendre előkerül a nagy kérdés: Igazi vagy műfenyő csempésszen ünnepi hangulatot otthonunkba? Tökéletes válasz valószínűleg nincs a kérdésre, de megpróbáljuk felsorakoztatni a legfontosabb előnyöket és hátrányokat, melyekkel talán segítünk a mérlegelésben, így olyan lehet az ünnep, amilyennek valóban szeretnétek.


 

Legyen pénztárcabarát a karácsonyi készülődés - praktikák a költséghatékony ünnepekhez

Legyen pénztárcabarát a karácsonyi készülődés - praktikák a költséghatékony ünnepekhez

Az évnek ebben a szakában gyakorta megfogadjuk, hogy okosabban gazdálkodva, de legalábbis időben nekirugaszkodva fogunk bele a karácsonyi készülődésbe. Természetesen az esetek többségében a teendők zöme az utolsó pillanatra marad, így belefuthatunk olyan döntésekbe, melyeket jó esetben nem hoztunk volna meg. Hogy ne legyen rohanós a készülődés, gondoltuk hozunk nektek - még időben - pár pénztárcabarát és időtakarékos tippet. Ezekkel a praktikákkal idén tényleg hatékonyan vághattok bele az ünnepi felkészülésbe, és marad idő a valóban fontos dolgokra is!