A BARAKK.HU nyitó oldalra lépésBarakk Kft.   5100 Jászberény, Nagykátai út 17.   Tel: +36-57-415070   Kapcsolat Kapcsolat   Honlap térkép Honlap térkép   
 

Aktuális akcióink:
 

QUADRO kémény

Schiedel QUADRO kémények:


Többszintes lakóházak lakásai vagy akár családi házak zárt égésterű gázkészülékeinek füstgáz-elvezetésére alkalmas. Biztosítja az égési levegőt is. Több tüzelőberendezés is ráköthető, amelyek egymástól függetlenül működtethetők. Többszintes lakóépületek gyűjtőkéménye Különösen a többszintes házaknál a gáz etázsfűtés előnyt jelent a központi fűtéssel szemben. Minden kazán bármikor és korlátozás nélkül működhet és egyedileg szabályozható. Ezzel megvalósul az optimális energiafelhasználás és a környezet is kevésbé károsodik. Lehetővé válik a fűtési költségek lakásonkénti pontos és külön-külön történő kiszámítása. Ezzel elkerülhető a közös költségek megosztásából adódó nézeteltérés. A helyiség légterétől független, zárt égésterű kazánok esetén nem kell több helyiséget egyetlen légtérré összekapcsolni, ezzel elkerülhetők a hézagmentes ablakok okozta égéstechnikai problémák, a kellemetlen áthallások, a felesleges hőveszteségek.

A tüzelőberendezéseknek levegőre van szükségük, sok levegőre. A Schiedel Quadro, ez a speciálisan kifejlesztett rendszer biztosítja ezt a levegőt és egyúttal gondoskodik az égéstermékek elvezetéséről is. Az égéshez szükséges levegő biztosítása és az égéstermékek elvezetése több kazán esetén is biztosítható a Quadróval, s ezzel helyet lehet megtakarítani. A Schiedel Quadro megfelel a levegő-füstgáz kéményekkel szemben támasztott összes követelménynek. Az alaptól a kiáramlási torkolatig biztosítja egy rugalmas és biztos jövőjű rendszer előnyeit. Négy jelentős előnye:
  • Egyszerű építés
  • A kazánok mind a négy oldalról csatlakoztathatók
  • Energiamegtakarítás a hőcserélő elve miatt
  • Statikai biztonság - a vasaláshoz a hornyok állnak rendelkezésre
Egyszerű építés Kisebbek és könnyebbek az új köpenytéglák, így még jobban használhatók. Egy új távolságtartó segítségével a kerámia betétcső könnyen központosítható. Sokoldalú csatlakozási lehetőségek A köpenytégla új geometriája optimális. Mind a négy oldalról biztosítja a csatlakozás lehetőségét. Emeletenként 4, egy kéményhez összesen 10 tüzelőberendezés csatlakoztatható. A csatlakozóelemek az építkezéseknél használatos szerszámokkal könnyen beépíthetők. A Schiedel hézagkitt segítségével a füstgázkürtővel légmentesen összekapcsolhatók.
Energiatakarékos működés Ott, ahol korábban egy különálló levegőjárat volt, ott most hőcserélő elve működik: a hideg levegőt, ami a füstgázcsővel koncentrikusan áramlik, lefelé tartó útja során a füstgáz előmelegíti. Ez további energiamegtakarítást jelent. Statikai biztonság Ez különösen akkor fontos, ha a kémény jelentősen túlér a tetőn. A négy vasalási horonyba szükség esetén erősítő vasak építhetők be és ezzel a kémény megfelelően szilárddá tehető.
Ez lehetővé teszi a kéménynek a házon belüli tetszőleges elhelyezését is.
Schiedel Quadro - rendszerbe foglalt program Az új Schiedel levegő-füstgáz rendszernél a típusprogram is optimalizálásra került. Mindössze négy köpenytégla típusban hét különböző keresztmetszet helyezhető el. Emellett a rendszer megfelel minden szükséges égési, hő-és hangszigetelési előírásnak.
Nincs szükség további hőszigetelő körülfalazásra. Minőségi samottcsövek és integrált fejmegoldás Az alkalmazott kerámia béléscső megfelelő tömítettség és szilárdság biztosítása mellett hő-, hőingadozás- és saválló. A cső és csatlakozási helyek nagyon egyszerűen szerelhetők. A kéményfej olyan kialakítású, hogy biztonságosan szétválasztja a kiáramló füstgázt a bevezetett égési levegőtől. Az esztétikailag is igényesen megtervezett kéményfej mind a tetőn kívül körbefalazott, mind az előregyártott kéményfejköpeny alkalmazását lehetővé teszi!

Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://barakk.hu/d363-QUADRO-kmny.doc


 
Ugrás az oldal tetejére
Ugrás az oldal tetejére
BARAKK.HU címlap | Térkép | Kapcsolat|Honlap térkép

Építőanyag | Fürdőszoba | Kivitelezés | Beruházás | Szolgáltatás | Tudásbázis

Adatvédelmi nyilatkozat | A barakk.hu honlap látogatása a feltételek elfogadását jelenti


Készítette, üzemelteti:
 WWW.MAXELINE.HU
 
Powered by MaXeline MXCMS8
 - CMS, hosting megoldások
 Barakk céginformáció
CégtörténetKapcsolat, elérhetőség
KertészetÉpítőanyagFürdőszobaKivitelezésBeruházás
Aktuális akciókAkciók archívum
ÉpítőanyagFürdőszobaKivitelező partnereink
Hírlevél ismertetőHírlevél feliratkozásHírlevél beállítások, adatok módosításaHírlevél leiratkozásElfelejtett jelszó a hírlevélhez
Cím, telefonszám, elérhetőségTérképOnline üzenetküldés
Letölthető háttérképekTudásbázis, fogalomtár