A BARAKK.HU nyitó oldalra lépésBarakk Kft.   5100 Jászberény, Nagykátai út 17.   Tel: +36-57-415070   Kapcsolat Kapcsolat   Honlap térkép Honlap térkép   
 

Aktuális akcióink:
 

LT kéményrendszer

 
A Leier Turbo Kémény géstermék-elvezető rendszer, melyre olyan zárt égésterű áztüzelő berendezés satlakoztatható ahol az égéstermék hőmérséklete tartósan legfeljebb 200 C. Családi házak gázfűtése esetén a jelenleg érvényben lévő gáztörvény előírásai szinte csak az ilyen rendszer kialakítását teszik lehetővé. Társasházi lakások számára is ideális, takarékos és biztonságos megoldás.
/uploads/KU/co/KUcoPtC8d-o6jTm8i34zWQ/leier_turbo.jpg
 
/uploads/L1/0k/L10kDuNThskulOU3PGC-bg/liapor.jpg A Leier Turbo Kémény egy háromhéjas kéményrendszer, melyben a héjak a következők: külső rész a könnyűbeton köpenyelem, a belső rész a samott béléscső,a kettő közti rész ennél a rendszernél a légbevezető járat.
A könnyűbeton köpenyelemet célszerűen, természetes  alapanyagokból állítjuk elő, mely ezáltal kis súly mellett megfelelő szilárdságot és speciális adalékanyagainak köszönhetően kiváló hőszigetelést biztosít.
/uploads/cZ/00/cZ0082ucKyDTi0wCn_4cVA/kemenyek.jpg A köpenyelemek adják meg kéményeink esztétikus megjelenését, elemmagasságuk minden típusnál 33 cm, ebből adódóan méterenként 3 db szükséges építésükhöz. A köpenyelemek több típusban és méretben készülnek annak érdekében, hogy az egységes és az egyedi igényeket is kielégítsük velük. A köpenyekből kialakíthatók egykürtős kémények, egykürtős kémények szellőzővel és kétkürtős kémények szellőzővel. Minden típusnak meg van a saját helye az építkezéseknél.
/uploads/GY/_G/GY_GwykTXA8jlYad3NERag/lt_egykurtos.jpg Az egykürtős típus a legkisebb helyigényű, leggyakrabban használt méret.
/uploads/GA/dY/GAdYBRYwQkJgYuqUFp8O9Q/lt_egykurtos_szellozos.jpg Az egykürtős kémény szellőzővel olyan esetben tud nagy segítséget nyújtani, ha a kémény olyan helyiségen halad keresztül, amelyiket szellőztetni szeretnénk. Ilyen esetekben a szellőzőkürtőt nem kell utólag, más anyagból kialakítani, a kéményépítéssel együtt a kivitelező a szellőzést is megépíti. A szellőzőkürtő egyéb segítséget is nyújthat számunkra: az épületünkön függőlegesen vezetni kívánt  technológiai vezetékek (TV-, riasztó- és egyéb kábelek) elhelyezésére, páraelszívó berendezések elvezetésére is kiválóan alkalmas, akár az épületünk elkészülte után is, födémbontás nélkül.
/uploads/c-/hr/c-hrXb6DR1mXbDqkZ3THig/lt_ketkurtos_szellozos.jpg A kétkürtős kémény szellőzővel ott népszerű, ahol az épületben eltérő tüzelőanyaggal üzemelő két fűtőberendezés készül. Ilyen esetekben nincs szükség két különálló kémény építésére,  hanem egyszeri kivitelezéssel, gyorsan meg lehet oldani az égéstermékek elvezetését.. A dupla köpeny alkalmazásával kizárhatók a két önálló kéménytest egymás melletti felépítése esetén gyakran felmerülő, zavaró technológiai repedések kialakulása. A két kürtő közt kialakításra kerülő szellőző a fent bemutatott előnyöket ez esetben is biztosítja.
/uploads/62/-x/62-xnoiQl4xNDOqpNyiulA/lsk_lt__lk_lt_kopeny.jpg A Leier-kéményrendszerek a dupla kémény-köpenyelemek alkalmazásával a piacon egyedülálló módon teszik lehetővé, hogy a két füstjáratot eltérő rendszerként építsék meg. Így kialakítható LT – LSK, vagy LT- LK vegyes rendszer is.
/uploads/iN/b6/iNb6-yl8rH80sbllgxvVwg/lt_samott_hart.jpg Az LSK háromhéjas kéményrendszer belső héja a samott béléscső. A Leier kéményrendszereknél alkalmazott  béléscső a németországi Hart Keramik által gyártott samottcső. A német hagyományoknak megfelelően nagyon magas minőségi színvonalon készült samott cső garantáltan képes több évtizedig is ellenállni a kémény üzemelése során keletkező, előforduló káros folyamatoknak.
A kéményre csatlakoztatott tüzelőberendezések az égéshez szükséges levegőt a kémény légbevezető járatából kapják, az égésterméket pedig a kémény égéstermék elvezető csatornáján keresztül juttatják a szabadba. Ezáltal a készülék égőtere a helyiségtől hermetikusan el van választva, az égéstermék visszaáramlása a helyiség légterébe gyakorlatilag kizárt.
Ez a megoldás különösen az új, illetve az olyan felújított lakásokban nyújt megbízható megoldást, ahol jól hőszigetelt, ún. „fokozott légzárású” nyílászárók vannak beépítve. Ezekben az épületekben a hagyományos nyitott égésterű tüzelőberendezések alkalmazása, az égéshez szükséges levegő utánpótlása csak pótlólagos friss levegő bevezető nyílások, ill. sok esetben csak nyílászárók nyitva hagyásával oldható meg. Téli időszakban ez a megoldás többlet fűtési energia felhasználást okoz.
Többszintes épületekben további előnyt jelent, hogy az egymás feletti lakások tüzelőberendezései egy kéménybe köthetők be. Ezáltal jelentős mértékben nő a lakás hasznosítható alapterülete. Jelentős megtakarítás jelentkezik a beruházási költségekben és a kivitelezés időtartamában is.

A megfelelő kéményméret meghatározása feltétlenül fontos a jó működéshez. A méret kiválasztásához legalább ismerni kell a tüzelőberendezés(ek) teljesítményét, a bekötni kívánt kazánok számát, az épület tengerszint feletti magasságát és a hatásos kéménymagasság mértékét. Alábbi táblázatunk ezen szempontok figyelembe vételével nyújt segítséget a szükséges kéményátmérő meghatározásához.Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://barakk.hu/d258-LT-kmnyrendszer.doc 
Ugrás az oldal tetejére
Ugrás az oldal tetejére
BARAKK.HU címlap | Térkép | Kapcsolat|Honlap térkép

Építőanyag | Fürdőszoba | Kivitelezés | Beruházás | Szolgáltatás | Tudásbázis

Adatvédelmi nyilatkozat | A barakk.hu honlap látogatása a feltételek elfogadását jelenti


Készítette, üzemelteti:
 WWW.MAXELINE.HU
 
Powered by MaXeline MXCMS8
 - CMS, hosting megoldások
 Barakk céginformáció
CégtörténetKapcsolat, elérhetőség
KertészetÉpítőanyagFürdőszobaKivitelezésBeruházás
Aktuális akciókAkciók archívum
ÉpítőanyagFürdőszobaKivitelező partnereink
Hírlevél ismertetőHírlevél feliratkozásHírlevél beállítások, adatok módosításaHírlevél leiratkozásElfelejtett jelszó a hírlevélhez
Cím, telefonszám, elérhetőségTérképOnline üzenetküldés
Letölthető háttérképekTudásbázis, fogalomtár