A BARAKK.HU nyitó oldalra lépésBarakk Kft.   5100 Jászberény, Nagykátai út 17.   Tel: +36-57-415070   Kapcsolat Kapcsolat   Honlap térkép Honlap térkép   
 

Aktuális akcióink:
 

LK kéményrendszer

 
A Leier Ékelt Kémény egy háromhéjas kéményrendszer, melyben a héjak a következők: külső, a szerkezet vázát alkotó elem a könnyűbeton kéményköpeny, a belső rész a füstgáz elvezetését szolgáló, magas hőfoknak és savaknak ellenálló samott béléscső, a kettő közt zárt levegő-oszlop biztosítja a rendszer hőszigetelését.

Az LK kémények több típusú tüzelőanyag elégetésével üzemelő fűtőberendezések csatlakoztatására alkalmasak. Beköthetők cserépkályhák, kandallók, atmoszférikus gázkészülékek, blokkégős gázkazánok, vegyes- és fatüzelésű tüzelőberendezések, olajtüzelésű fűtőberendezések, bioenergiával működő fűtőkészülékek egyaránt.
/uploads/2J/IJ/2JIJPzWq7hMdYQhx1jqlDw/leier_lk.jpg
 
/uploads/Ts/Ko/TsKoxy5pYxGq9rebDdaLlw/liapor.jpg A könnyűbeton köpenyelemet célszerűen, természetes  alapanyagokból állítjuk elő, mely ezáltal kis súly mellett megfelelő szilárdságot és speciális adalékanyagainak köszönhetően kiváló hőszigetelést biztosít.
/uploads/cf/iu/cfiudUel7jDlHzfUTgCNZA/kemenyek.jpg A köpenyelemek adják meg kéményeink esztétikus megjelenését, elemmagasságuk minden típusnál 33 cm, ebből adódóan méterenként 3 db szükséges építésükhöz. A köpenyelemek több típusban és méretben készülnek annak érdekében, hogy az egységes és az egyedi igényeket is kielégítsük velük. A köpenyekből kialakíthatók egykürtős kémények, egykürtős kémények szellőzővel és kétkürtős kémények szellőzővel. Minden típusnak meg van a saját helye az építkezéseknél.
/uploads/gt/wP/gtwPAL56LBTExnR3pWJw8w/lk_egykurtos.jpg Az egykürtős típus a legkisebb helyigényű, leggyakrabban használt méret. Nappaliban épített cserépkályha, kandalló számára ideális megoldás.
/uploads/Ke/EP/KeEPfXDFH7Vkgu7lI0XwvQ/lk_egykurtos_szellozos.jpg Az egykürtős kémény szellőzővel olyan esetben tud nagy segítséget nyújtani, ha a kémény olyan helyiségen halad keresztül, amelyiket szellőztetni szeretnénk. Ilyen esetekben a szellőzőkürtőt nem kell utólag, más anyagból kialakítani, a kéményépítéssel együtt a kivitelező a szellőzést is megépíti. A szellőzőkürtő egyéb segítséget is nyújthat számunkra: az épületünkön függőlegesen vezetni kívánt  technológiai vezetékek (TV-, riasztó- és egyéb kábelek) elhelyezésére, páraelszívó berendezések elvezetésére is kiválóan alkalmas, akár az épületünk elkészülte után is, födémbontás nélkül.
/uploads/9P/Wy/9PWyQI-8_E7_AzbNrPNnxA/lk_ketkurtos_szellozos.jpg A kétkürtős kémény szellőzővel ott népszerű, ahol az épületben eltérő tüzelőanyaggal üzemelő két fűtőberendezés készül. Ilyen esetekben nincs szükség két különálló kémény építésére,  hanem egyszeri kivitelezéssel, gyorsan meg lehet oldani az égéstermékek elvezetését.. A dupla köpeny alkalmazásával kizárhatók a két önálló kéménytest egymás melletti felépítése esetén gyakran felmerülő, zavaró technológiai repedések kialakulása. A két kürtő közt kialakításra kerülő szellőző a fent bemutatott előnyöket ez esetben is biztosítja.
/uploads/vO/Zj/vOZj05B9aYgBuWRcoED6tg/lk_lt_kopeny.jpg A Leier-kéményrendszerek a dupla kémény-köpenyelemek alkalmazásával teszik lehetővé, hogy a két füstjáratot eltérő (LK-LK), ill.,a piacon egyedülálló módon LK-LT vegyes rendszerként is megépíthető legyen .
/uploads/fR/N6/fRN6wfH1MJTMUXwSAtKUzQ/lk_closeup.jpg A kémények megfelelő működéséhez szükséges, hogy azokat hőszigeteljük a jó huzat biztosítása érdekében., ezért az LK kéményt is hőszigeteléssel láttuk el, a levegőt használjuk fel e célra. Rendszerünknél a könnyűbeton köpenyelem és a samott  béléscső közti részben lévő levegőt „bezárjuk”, nem engedjük a kéményből távozni. A samott béléscső a fűtés során hőt kap, ezzel a hővel felmelegíti a zárt levegőrészt, így válik meleg levegővel hőszigeteltté az LK kéményrendszer.

Az ékelt kémény a nevét azokról az ásványgyapot ékekről kapta, amelyek egyrészt a samottcső-oszlop központosítását hivatottak biztosítani, másrészről a szigetelést képező levegőoszlop folytonosságát adják.
/uploads/t_/kW/t_kWEOx-1QbkVlTFS4Ui0Q/lk_samott_hart.jpg Az LK háromhéjas kéményrendszer belső héja a samott béléscső. A Leier kéményrendszereknél alkalmazott  béléscső a németországi Hart Keramik által gyártott samottcső. A német hagyományoknak megfelelően nagyon magas minőségi színvonalon készült samott cső garantáltan képes több évtizedig is ellenállni a kémény üzemelése során keletkező, előforduló káros folyamatoknak.Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://barakk.hu/d254-LK-kmnyrendszer-.doc 
Ugrás az oldal tetejére
Ugrás az oldal tetejére
BARAKK.HU címlap | Térkép | Kapcsolat|Honlap térkép

Építőanyag | Fürdőszoba | Kivitelezés | Beruházás | Szolgáltatás | Tudásbázis

Adatvédelmi nyilatkozat | A barakk.hu honlap látogatása a feltételek elfogadását jelenti


Készítette, üzemelteti:
 WWW.MAXELINE.HU
 
Powered by MaXeline MXCMS8
 - CMS, hosting megoldások
 Barakk céginformáció
CégtörténetKapcsolat, elérhetőség
KertészetÉpítőanyagFürdőszobaKivitelezésBeruházás
Aktuális akciókAkciók archívum
ÉpítőanyagFürdőszobaKivitelező partnereink
Hírlevél ismertetőHírlevél feliratkozásHírlevél beállítások, adatok módosításaHírlevél leiratkozásElfelejtett jelszó a hírlevélhez
Cím, telefonszám, elérhetőségTérképOnline üzenetküldés
Letölthető háttérképekTudásbázis, fogalomtár